2013 Gérardmer Hoge-Vogezen

Woensdag 25 t/m maandag 30 september 2013

We hebben een appartement geboekt met 1 slaapkamer en uitzicht op het meer.

Adres

Les Adrets

48, Chemin De La Rayée
Gérardmer, 88400
Frankrijk

Telefoon: +33670734668

Vertrek

Woensdag 25 september

We vertrekken ’s morgens om 9:30 u, via Luxemburg rijden we naar Gérardmer, waar we om 15:00 u aankomen.

gerardmer

We nemen contact op met de beheerder van de villa’s en even later zitten we in ons appartement met inderdaad uitzicht op het meer.

Het appartement is wat sober en oubollig ingericht en ook niet overal even schoon.

Nadat we uitgepakt hebben lopen we naar het centrum en pakken een drankje bij het meer. Het is maar een paar honderd meter lopen. Omlaag geen probleem maar omhoog is het toch een kuitenbijtertje.

s Avonds gaan we eten bij La Taverne Alsacienne. Een restaurant met gerechten uit de lokale keuken. We hebben hier prima gegeten voor een redelijke prijs. Vooral het voorgerecht, een streeksalade, was uitstekend.

Verkenning

Donderdag 26 september

De zon schijnt al lekker en de wind die we gisteren hadden is gaan liggen. Prima weer om eens om het meer te gaan hardlopen. Een rondje om het meer is iets meer dan 5 km. Na 4 km begint het even heel hard te regenen en worden we lekker nat. Nadat we rond zijn, gaat Dorette terug naar het appartement, Harrie loopt het rondje nog een keer. Dit is meteen een goede trail training, er is namelijk een stuk waar flink over de grote stenen gesprongen moet worden.

Gerardmer

Het is weer droog geworden dus we kunnen lekker ontbijten op ons balkon.

We hebben bij de VVV een boekje gekocht met wandelingen in de omgeving van Gérardmer. Walking and hiking in the Valley of the Lakes.

Vandaag pakken we wandeling “La Roche des Biochequés – Grouvelin”.

De wandeling start bij een ski piste ongeveer 5 km van ons appartement, waar we met de auto heen rijden.

Een mooie wandeling met diverse vergezichten, volgens het boekje is de route 7,5 km maar onze Garmin geeft op het einde echt 14 km aan. Voor ons niet erg, maar de afwijking is wel erg groot.

La roche des Bioschequés

Gerardmer

Na afloop van de wandeling gaan we weer aan het meer genieten van een welverdiende versnapering.

s Avonds gaan we eten bij Le Vesuvio. Een goed aangeschreven Italiaans restaurant. Prima gegeten.

Trimbaan

 Vrijdag 27 september

We hebben gisteren in het dorp gezien dat er ook een trimbaan is, het lijkt ons leuk om er al rennend heen te gaan en dan de trimbaan te gaan lopen.

Parcours de Sante

We starten op tijd en blijven de borden naar de trimbaan volgen, de weg gaat flink omhoog en de trimbaan laat wel erg lang op zich wachten. Na ruim 5 km komen we om 09:00 uur aan bij de trimbaan. We leggen het parcours af en rennen lekker heuvel af. Harrie pakt nog een rondje om het meer, Dorette gaat naar de bakker voor lekkere verse broodjes.

Parcours de Sante

Vandaag begonnen met 17 km hardlopen, niet slecht.

Na het ontbijt kiezen we de wandeling Waterfalls of Mérelle and Chanonoy. Een wandeling van 4 km, die we vanaf ons appartement kunnen starten. De wandeling begint bij het Lido aan de andere kant van het meer, vandaar gaat het steil omhoog, langs watervalletjes en beekjes.

Gerardmer

Het is mooi herfstweer, we zien veel mooie paddenstoelen.

Gerardmer

We beklimmen een houten uitkijktoren, ook van hieruit een mooi uitzicht over de toppen van de Vogezen en Gérardmer.

Gerardmer

’s Avonds gaan we eten bij Brasserie La Geromoise.

Eten bij een lokale brouwerij met lokale gerechten.

Gerardmer

Wandeling Gérardmer

Zaterdag 28 september

Vandaag even niet hardlopen, maar een verkenning van Gérardmer zelf. Het is ook markt en het is een drukte van belang. We drinken koffie in een lokaal tentje, de plaatselijke bevolking zit al volop aan de wijn.

We doen het voor de rest rustig aan vandaag.

Daarna maken we een kleine wandeling in de bossen van Gérardmer “La Roche du Rain”.

’s Avonds zijn we gaan eten bij Pizzeria San Remo.

Een groot maar erg smaakvol ingericht restaurant. Ook hier is het eten weer prima. Het valt ons nu wel op dat de voorgerechten steeds uitstekend te noemen zijn en de hoofdgerechten goed.

Lac de Longemer

Zondag 29 september

We starten de dag met hardlopen door de stille straten van Gerardmer. Daarna weer lekker buiten ontbijten, nadat we verse broodjes gehaald hebben. Fijn zo’n bakker die op zondagmorgen open is.

Lac de Longemer

Na de lunch besluiten we te gaan wandelen bij Lac de Longemer. We rijden er met de auto heen, ook nu weer ongeveer 5 km.

De naam van de wandeling is “La Roche des Vieux Cheveaux”. Ook nu weer een hele mooie wandeling met enkele very steep pand rockey path.

Gerardmer

‘s Avonds gaan we weer eten bij Le Vesuvio

Vandaag gaan we voor een echte Italiaanse pizza.

Maandag 30 september

Ook nu weer een leuke vakantie gehad. Na het ontbijt, pakken we de auto in. We rijden langs de bakker en rijden rustig naar Eindhoven.

Tijdens onze wandelingen hebben we gebruik gemaakt van de al genoemde wandelgids van de VVV en van kaart IGN 3618OT (1:25000)

Wij vinden het de moeite waard om nog eens terug te gaan, dit is een schitterende omgeving voor liefhebbers van wandelen. Er zijn ontzettend veel gemarkeerde wandelroutes. Wel een goede kaart meenemen.

 

Inhoud