-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

15 th Malaysia Airlines International

All - Stars Bowling  Championship 1995

15 t/m 26 april 1995

Voor dit toernooi werden van 21 landen de Top Ranking Lady en Man uitgenodigd om mee te bowlen in de 15th Malaysia Airlines International All - Stars Bowling Championship.

Voor Nederland werden Dorette en Ton Plummen uitgenodigd. Ik en Margriet, de vrouw van Ton, besloten als supporter (en coach) mee te gaan.

Op zaterdag 15 april vlogen we, met ruim twee uur vertraging, om 12.00 uur van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

We kwamen aan op zondag 8.00 uur op Subang International Airport waar we werden opgehaald door Holloway. Hij bracht ons naar het Crystal Crown Hotel in Petaling Jaya. De bowling tassen werden direkt op Kent Bowl afgeleverd.

Het Crystal Crown Hotel was ongeveer één jaar oud en lag op ongeveer 10 minuten lopen van Kent Bowling.

Nadat we ons hadden opgefrist liepen we naar de bowling. Ton had al in Nederland opgegeven in welke vier series hij wilde bowlen. Dorette besloot voor drie series in te schrijven. Dit waren series met allemaal verschillende baancondities.

Maandag 17 april

Om 15.30 uur dubbelt Dorette met Martina Beckel uit Duitsland.

De games van Dorette waren

195 - 192 - 186 = 573 totaal.

Met Martina ging het niet zo best, een ere plaats zat er dan ook zeker niet in.

Om 18.00 uur werden de trio’s verspeeld.

Dit gelegenheids trio bowlde Dorette met Ingunn Oien uit Noorwegen en Magarette Paulson uit Zweden.

De score van Dorette liet het momenteel afweten, haar games waren:

188 - 148 - 161 = 497.

Ook in de trio’s kon geen ere plaats behaald worden.

Dinsdag 18 april

We hadden vandaag een bowlingvrije dag gepland. Maar eenmaal aanwezig op zo’n toernooi krijg je de bowling kriebels en wil je graag bowlen. Ook ik kreeg deze bowling kriebels en besloot mee te doen in de B-klasse. Dorette schreef ook in zodat ze in totaal voor vier singel series had ingeschreven.

We speelden in dezelfde serie om 12.10 uur. Ik op baan 1 en 2, Dorette op baan 3 en 4. Zo konden we elkaar in de gaten houden.

Mijn score stelde niet veel voor, 1099. Maar Dorette zette al meteen een zeer goede score neer namelijk 1244. Haar games waren 232 - 199 - 182 - 255 - 192 - 184 (op dit moment een derde plaats).

Woensdag 19 april

Dorette was vrij zeker van een plaats in de finale met haar score van 1244. Het mooie van dit toernooi is dat je toch kunt blijven mee bowlen, re-entry is namelijk toegestaan. In de Europese zone, en dus ook in Nederland, is dit helaas niet toegestaan.

Het voordeel van re-entry is dat het inschrijfgeld laag gehouden kan worden en dat het altijd druk is op de bowling om de score ontwikkeling te volgen.

Spelers die zeker waren van een plaats in de finale konden toch blijven bowlen of hun reeds gekochte series verkopen aan anderen die zich nog niet handen kunnen plaatsen.

Dorette besloot in deze reeds ingeschreven serie mee te bowlen om te kijken of ze haar score kon verbeteren.

Ze wist tijdens deze serie haar persoonlijk record over zes games te evenaren:

191 - 188 - 249 - 190 - 277 - 188 = 1283

De 277 game zou ook de hoogste game van het toernooi blijven voor de dames.

Dorette besloot haar serie van donderdag en vrijdag te verkopen om haar vingers te sparen.

Om 19.30 uur begon de Stars on Parade. Hier werden alle bowlers en bowlsters voorgesteld aan het publiek, de pers, genodigden (waaronder een minister) en sponsors.

 

Er waren natuurlijk ook de bekende toespraken, waarbij de bowlers lang moesten blijven staan op de warme bowling banen.

Na de laatste toespraak werd er eerst uitgebreid gegeten aan een lopend buffet met allerlei overheerlijke Maleise gerechten. Bij het vlees was vooral sathe’s populair en bij het fruit de papaya.

Na het eten werd er een landenwedstrijd gehouden. De landen die geen bowlster bij zich hadden omdat dit niet toegestaan is in hun land (Qatar, U.A.E, Saudi Arabia) kregen een bowlster uit het National Malaysian Youth Squad toegewezen.

Nederlandse resultaten waren uiterst bedroevend te noemen. Dorette en Ton hadden waarschijnlijk te veel gegeten. De resultaten zijn na enig speurwerk op te zoeken in “The official Results”

Donderdag 20 april

Dorette is jarig en we hebben een onverwachte vrije dag met bowlen. Tijd om iets anders te doen dan bowlen.

Toen we ons om 10.15 door een taxi lieten afzetten bij SOGO, in KL, zagen we dat deze om 11.00 uur pas open ging. Het eerste foto rolletje weggebracht om snel te laten ontwikkelen.

Nadat we in SOGO hadden ontbeten en in dit schitterende shopping complex hadden rond gekeken liepen we naar Centrel market en China Town.

In China Town aangekomen begon het vreselijk hard te regen. Nadat we nog snel een horloge hadden gekocht voor 26 RM (vraagprijs 74 RM) pakten we de taxi terug naar het hotel. Aangekomen in het hotel zagen we dat er een fax was gekomen met de felicitaties voor Dorette. Zo kon ze zich toch nog een beetje jarig voelen.

Vrijdag 21 april

Ook dit was een bowling vrije dag voor Dorette. Vandaag gingen we terug naar het Bird park waar we vorig jaar ook al geweest waren, toen waren de foto’s mislukt die we hier gemaakt waren, dus nu de herkansing.

Na het Bird Park liepen we verder door Lake Garden en pakten we aan het uiterste puntje van het park een taxi terug naar het hotel.

Zaterdag 22 april

Vandaag waren de semi finales.

De scores begonnen op nul. De beste 16 gaan door naar de finale.

Dorette scoorde 189 - 177 - 175 - 235 - 190 - 199 - 214 - 180 - 176 - 190 - 190 - 187 totaal 2302 genoeg voor een finale plaats.

Zondag 23 april

De finale bestaat uit 15 games round robin, een ware slijtage slag.

Dorette scoorde 156 - 192 - 185 - 203 - 160 - 170 - 202 - 179 - 182 - 170 - 194 - 195 - 197 - 191 - 172 plus 50 voor gewonnen games is een totaal van 2798.

Dit was goed voor een 14e plaats.

De vier hoogst geeindigde speelden een step ledder finale.

De 16 finalisten:
 • Grace Young Singapore
 • Lisa Kwan Mal.
 • Low Poh Lian Mal.
 • Kim Sook Young Korea
 • Sarah Yap Mal.
 • Karin Lian Mal.
 • Samran B Thailand
 • Shalin Zulkifili Mal.
 • Ann Maree Putney Australie
 • Sharon Low Mal.
 • Ingunn Oien Noorwegen
 • Farida Taib Mal.
 • Anne Jacobs Zuid Afrika
 • Dorette Boelens Nederland
 • Suparon C Thailand
 • Alice Tay Singapore
De einduitslag:

1e Kim Sook Young      Korea
2e Grace Young            Singapore
3e Lisa Kwan                Malaysia
4e Low Poh Lian           Malaysia

‘s Avonds om 20.00 uur begon het victory banket.

Er waren diverse optredens, een karaoke wedstrijd en natuurlijk de prijsuitreiking. Kortom een gezellige avond.

Maandag 24 april

Vandaag gingen we naar de man die de prijs voor de hoogste game ter beschikking had gesteld. Het product heet V Kool. De man legde ons uit dat het een filter betreft die op het glas van de auto wordt geplakt om warmte tegen te houden.

Ons probleem was dat de auto in Amsterdam stond en niet in KL. De man vertelde dat we onze prijs moesten proberen te verkopen. De waarde van deze prijs bedraagt minimaal 1000 RM. De rest van de dag lagen we lekker te luieren aan het zwembad.

Dinsdag 25 april

Samen met Ton en Margriet huurden we een taxi voor 15 RM per uur die ons de hele dag overal naar toe zou kunnen rijden.

Hij bracht ons naar de Batu Caves en later naar Templer Park.

Na een tropische regenbui die maar niet over ging bracht de taxi chauffeur ons om 15.00 uur kletsnat terug in het hotel.

 ‘s Avonds gingen we eten in the Ship (Kuala Lumpur) en klonken op een geslaagde vakantie en voor Dorette een goed geslaagd bowling evenement.

Het doel was om zo hoog mogelijk bij de eerste 16 te eindigen.

Woensdag 26 april

De laatste dag. Na het ontbijt nog gauw even de zon in. Voor de prijs van Dorette ontvingen we van de toernooi organisatie 1000RM. Dorette kocht hiervoor een nieuwe bal, de Nitro R2. De rest van het geld besteed aan nog wat kadootjes en het overige ingewisseld op het vliegveld.

Om 21.45 uur stond het vertrek gepland. Dit werd ongeveer 45 minuten later. Na tussenlandingen in Dubai en Zurich landen we donderdagmorgen om 9.30 uur weer veilig op Schiphol.

Aanvullende gegevens