Zonsopgang en zonsondergang in het TIWA resort, Brazilie.

Zonsopgang

Wakker worden in het TIWA resort doe je zonder wekker maar met de geluiden van de jungle. Om 06:00 uur hoor je het gekwetter van vele vogels, het schreeuwen van apen en geluiden van dieren die we waarschijnlijk nog nooit gezien hebben.

Wanneer het 06:15 uur is zitten we op ons terras. Dit terras ligt boven het binnenmeer van het TIWA resort.

Het is schitterend om te zien hoe de vogels al kwetterend en spelend boven het water scheren. Andere vogels stoeien wat in de bomen. Een enkele keer zien we een slang van de ene oever naar de andere oever zwemmen.

De zon komt op boven de Rio Negro, meestal als een vuurrode bal die meteen warm aanvoelt. Iedere ochtend rond 07:00 uur loop ik naar de steiger om hier naar te kijken. Rond dit tijdstip komen ook de eerste medewerkers van het resort aan, natuurlijk per boot.

De zon

Om 07:15 uur bestel ik mijn eerste koffie, ik weet dat dit eigenlijk pas kan om 08:00 uur, maar altijd wordt ik prettig geholpen en ga ik met 2 koffie terug naar ons eigen terras. Op ons terras genieten we van de zonsopgang, van de vogels en geluiden van andere dieren.

Het is alleen ontzettend jammer dat de generator voor het opwekken van elektriciteit veel te veel lawaai produceert.

Rond 17:00 uur, na een actieve dag, nemen wij wederom plaats op ons eigen terras om te genieten van de zonsondergang. Langzaam zie je de zonnestralen wegtrekken naar de toppen van de bomen.Samen genieten we weer iedere dag van dit fraaie schouwspel.

Tussen 17:00 en 18:00 uur maken de vogels steeds minder lawaai. Om 18:00 uur is het donker en is er alleen nog het geluid van de krekels en de generator.