-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

VAKANTIE IN HET AMAZONE GEBIED 2004

Recept voor "Caipirinha":

Voor 1 glas (het beste kan men hiervoor een whisky glas gebruiken)
  • 1/2 tot 3/4 groene limoentje (Lime)ongeschild in blokjes gesneden.

  • 2 tot 3 theelepels fijne tafelsuiker.

  • 50 tot 70ml cachaça.

  • 1 of 2 ijsblokjes (liefst:'gecrushed')

Bereiding:

De limoenblokjes in het glas doen en de suiker erover strooien. Vervolgens met een houten 'stamper' (de staaf van een houten lepel kan ook) de limoentjes persen totdat al het sap is losgekomen. Daarna de (gemalen) ijsblokjes toevoegen en daaroverheen de cachaça. Vóór het drinken goed roeren.

De cocktail dient niet al te lang van te voren te worden gemaakt omdat de limoen(schil) anders bitter wordt!

TIPS

De hoeveelheden per ingrediënt zijn van persoonlijke smaak afhankelijk. Indien men het niet te sterk wil maken kan het beste worden uitgegaan van de 50ml cachaça en de max hoeveelheid limoen en ijs.

Suiker kan ook achteraf worden toegevoegd om het naar persoonlijke smaak te maken maar het persen van de limoentjes lukt beter als er in elk geval wat suiker in het glas bij is.

Meer over de keuken in Brazilië klik hier

Aanvullende gegevens