-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

Woensdag 14 juni 2006 naar Mulu

We worden om 08.00 uur gewekt. Om 10.00 komt Number One ons ophalen. We zijn ruim op tijd op het vliegveld. We vliegen vandaag met een Fokker 50. Bij het inchecken blijkt dat we maar 15 kg per persoon mee mogen nemen, wij hebben totaal 41,50 kg. Uiteindelijk moeten we 8 kg bijbetalen en de kosten hiervoor zijn 25 RM (valt dus reuze mee). Dit geldt alleen voor de vlucht naar en van Mulu, alle overige binnenlandse vluchten zijn gewoon 20 kg.

Met een Fokker 50 naar Mulu.

 Met een Fokker 50 naar Mulu.

Om 12.30 uur vertrekken we naar Bintulu, hier komen we aan om 13.30 uur. Om 13.50 uur vliegen we door naar Miri waar we om 14.15 uur aankomen. Om 14.45 uur stijgen we weer op naar Mulu waar we om 15.15 uur aankomen. Het ware cityhoppen.

Mulu is een resort gebouwd in 1992 en heeft een eigen vliegveldje (1 landingsbaan en het vliegtuig stopt voor de deur). De koffers halen we zelf van het wagentje, hier is geen band waar je koffer op komt te liggen. Onze nieuwe gids (Andrian) zorgt dat onze terugvlucht bevestigd wordt.

We landen op het vliegveld van het Royal Mulu Resort.

We landen op het vliegveld van het Royal Mulu Resort.

Binnen 5 minuten zijn we op het resort. Heel het resort staat op palen. We worden opgewacht met drankjes en frietjes. We hebben een schitterend chalet (nr 210).

Met onze chalet is ook niets mis.

Met onze chalet is ook niets mis.

We maken een wandeling naar een rots van waaruit we een mooi uitzicht hebben op het resort en het vliegveldje.

Om 19.00 uur staat het diner buffet voor ons klaar. Tijdens het diner om 20.00 uur is er een culturele show.

  1. Hornbill Feather Dance.
  2. Nadja Induh (Orang Iban); wordt door ons meteen herkend als "Ibankenners".
  3. Nadja Belangi (Land Dayaks)
  4. Warrior (Orang Ulu); uitgevoerd door een iets te dikke krijger.
  5. Long Dance (Orang Ulu community)

Harrie, als gangmaker, gaat met de dames op de foto nadat hij mee gedaan heeft met de Bamboo dance en met een blowpipe een ballon kapot geschoten heeft.

Hierna maken we nog een wandeling langs de rivier; vanaf een strandje zien we volop vleermuizen boven het water vliegen op zoek naar muggen.

In de Riverside lounge kijken we op een kleine televisie naar Spanje - Oekraine. In deze lounge is ook een Chinees in z'n eentje druk bezig met karaoke. Inmiddels hebben de vleermuizen ook de Riverside lounge gevonden.

Internetten is hier erg duur, RM 1 per minuut.

 

Dag 8 Mulu 15-6-2006

Aanvullende gegevens