-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

Zaterdag 10 juni 2006 Sightseeing Kuching

Mister Number One is onze gids voor de komende dagen en zal ons vanmorgen Kuching laten zien. De stad is verdeeld in North en South, ieder met een eigen burgemeester, city hall etc.
We beginnen onze tour in South, het gedeelte waar het meeste te doen en te zien is.
Eerste stop is de city hall dat in het chinese gedeelte ligt en de vorm heeft van een pagode.

De katten van Kutching

De katten van Kutching


Daarna naar de multiculty kat aan het begin van Chinatown; een levensgrote witte kat die in 1988 is neergezet om te vieren dat Kuching stadsrechten kreeg. Deze kat wordt bij gelegenheden als kerstmis, nieuwjaar etc. compleet aangekleed en is een toeristisch trekpleistertje.
In Chinatown bezoeken we de Tua Pek Kong tempel, de oudste Chinese tempel in Kuching.
Er wordt op deze zaterdagmorgen volop van gebruik gemaakt.

Daarna door naar het Sarawak museum; hier krijg je een goede indruk van Sarawak op het gebied van dieren, planten, volk, longhouses, muziekinstrumenten etc. Zoals op zoveel plaatsen is alles 3-talig uitgelegd; Bahasa Malaysia, Chinees en Engels.
Het is een prachtig museum waar je best een halve dag kunt verblijven, maar wij doen het in een sneller tempo.

Museum Kutching

Museum Kutching


Via diverse omweggetjes, om iets van het straatleven hier te kunnen zien, gaan we de brug over naar North, de residential area in het Malay gedeelte waar het zakenleven zich afspeelt en waar de duurdere huizen staan.
Ook hier naar de city hall, deze in Moskee vorm.
In deze city hall bevindt zich ook het cat museum, waar 2000 vormen van katten te zien zijn; beelden, artikelen, schilderijen, foto's, souvenirs, uit alle landen verzameld. Wij zijn geen kattenliefhebbers maar onze gids verwacht dat we hier doorheen lopen, dus we proberen 20 minuten geinteresseerd te volbrengen.

Uizicht over Kutching

Uizicht over Kutching


We rijden nog even langs Astana, destijds als huis gebouwd voor de familie Brook, en nu bewoond door de gouverneur van Sarawak.

Via de nieuwe moskee van Kuching (waar 6000 mensen tegelijk in kunnen) maken we een ritje door de dorpen (kampungs) rond Kuching. Ieder dorp heeft zijn eigen chief.
Daarna terug naar het centrum van Kuching voor een lunch in een plaatselijk restaurant.
Number One licht ons vast in over de gang van zaken als we naar het longhouse gaan en wat we mee moeten nemen.

Kutching katten voor ons hotel

Kutching katten voor ons hotel 

Hiermee eindigt onze sightseeing en hebben we de middag vrij voor eigen besteding.
We gaan wandelen met de bedoeling de sunday market te bezoeken (die op zaterdagmiddag begint en zondagmiddag stopt) in China town. Op deze market komen de bewoners van de dorpen en het platteland hun waren aanbieden.
Onderweg zien we op het plein jongeren die audities doen voor een baan in het dansteam van Cultural Village. Zowel jongens als meisjes moeten onder leiding van leraren allerlei dansvormen uitvoeren en hopen uitgekozen te worden.
We vinden een internet cafe voor RM2 per half uur en mailen even naar de familie dat alles naar wens gaat.

Ondanks dat we lang op zoek zijn geweest naar de market hebben we deze niet gevonden en op een gegeven moment beginnen we toch maar aan de terugweg. Achteraf blijkt dat we op 2 minuten afstand waren.
Na een opfrisbeurt, wel nodig na een hele middag buitengelopen te hebben, gaan we weer naar het seafood center en weer naar nr. 25. Harrie bestelt deze keer krab en Dorette gaat nu voor de grote garnaal. Het totale dinertje kost nu RM 33,60, scheelt een stuk met gisteren.
Voor de koffie gaan we naar Coffee Bean, naast het hotel, en schrijven de kaarten om naar huis te sturen. In dit cafe wordt de wedstrijd Engeland - Paraguay uitgezonden en er is veel jeugd binnen om de wedstrijd te bekijken. Anders dan bij ons zit iedereen hier aan een vorm van koffie of thee in plaats van alcohol, een heel verschil zo op de zaterdagavond. Ook buiten voor de raam staan de voetballiefhebbers naar de TV te kijken.

In het hotel is in de bar geen voetbal te ontvangen, niet zo commercieel natuurlijk, alleen in het restaurantgedeelte.


's-Nachts breekt een flink onweer los, maar wij slapen er goed op.

 

Dag 4 Longhouse Lemanak 11-6-2006

Aanvullende gegevens