-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

Zaterdag 24 juni 2006 Sukau Rainforest

De eerste tocht staat vandaag al om 6 uur gepland, dus om half zes is het weer opstaan. Er is gezorgd voor thee en toast en daarna weer de boot in voor een prive cruise.

We zien maar liefst op 4 verschillende plaatsen wilde Orang oetangs. We hebben veel geluk deze dieren in het wild te zien. 

We zien maar liefst op 4 verschillende plaatsen wilde Orang oetans. We hebben veel geluk deze dieren in het wild te zien.

We zien maar liefst op 4 verschillende plaatsen wilde orang utans. We hebben veel geluk deze dieren in het wild te zien op zoek naar lekkernijen in de bomen.We zien weer de proboscis en makaks, en nieuwe vogels op het water en in de lucht.

Daarom moesten we laarzen aan.

Daarom moesten we laarzen aan.

Na 1,5 uur op de boot gaan we voor een gezamelijke jungle walk; het belooft een tocht te worden van ong. 45 minuten waarin we zeker met bloedzuigers te maken gaan krijgen. De broek wordt in de sokken gestopt en de regenlaarzen gaan aan, alles zo goed mogelijk afsluiten. De tocht gaat door modderig terrein en levert op zich weinig nieuws op, maar iedereen heeft het wel druk met het zoeken naar bloedzuigers op de kleding.

We komen weer eens een slang tegen.

We komen weer eens een slang tegen.

De laarzen zijn ook bedoeld om de bloedzuigers tegen te houden. Het zit er hier vol mee.  

De laarzen zijn ook bedoeld om de bloedzuigers tegen te houden. Het zit er hier vol mee.

Om ongeveer 9.00 uur zijn we terug en na een douche en ontbijt gaan we om 10.00 uur met z'n vijven bomen planten; we hebben nu ieder een eigen macaranga in Sabah met certificaat (tegen een kleine donatie). Op deze manier nemen we deel aan het Tree Planting Project van Ecotours om een groot gebied te voorzien van allerlei boomsoorten ter instandhouding van flora en fauna.

We nemen deel aan het Tree Planting Project, we planten 2 Macaranga boompjes.

We nemen deel aan het Tree Planting Project, we planten 2 Macaranga boompjes. 

Achter het resort ligt de Hornbill Boardwalk.

Achter het resort ligt de Hornbill Boardwalk.

Harrie kan het weer niet laten.

Harrie kan het weer niet laten.


Om 11.00 uur is er een wandeling achter het resort speciaal aangelegd voor de gasten, de Hornbill Boardwalk.
Dan eindelijk een uurtje vrij tot de lunch van 13.00 uur. Daarna zijn we weer vij tot half vier en gaan wat lezen aan het water, maar om half drie breekt onweer los die tot half vijf duurt.

Om half vier drie slagen op de gong, tea time. Onder een parapluie (die al klaarliggen voor de gasten die nog komen moeten) toch maar terug naar het restaurant voor thee en gefrituurde garnalen.
De rest van het gezelschap vertrekt daarna nogmaals op een cruise, maar wij geloven het wel en blijven om de koffer van Harrie te reorganiseren, wat te schrijven etc. Later horen we dat ze weinig nieuws gezien hebben, alleen de apen waren weer volop aanwezig.

Tijdens het diner wordt ons een heerlijk flesje wijn aangeboden (weer een attentie van Stina); de rest van het gezelschap kijkt verbaasd en we leggen uit dat onze reisagent ons steeds verwent met allerlei kadootjes. Ze zijn jaloers op ons.

De rest van de avond brengen we door met wat mensen die op het resort werken en gidsen; de Maleise Idols zijn op TV en ook hier hevige discussies wie er in moeten blijven en wie weggestemd. We bemoeien ons er wel mee maar hebben geen idee waar het over gaat. Daarna is voetbal aan de beurt: Zweden - Duitsland. Ook hier wordt dit gevolgd en het merendeel van de aanwezigen is voor Duitsland. Na de eerste helft geloven we het wel en gaan richting kamer.

 

Dag 18 Terug naar Kota Kinabalu 25-6-2006

 

Aanvullende gegevens