-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

Zondag 25 juni 2006 Sukau - Sandakan - Kota Kinabalu

We worden om 06.30 uur wakker van enkele 10-tallen apen die op het dak staan te springen. Dit is een schitterend gezicht. We hoeven ons niet te haasten, we vertrekken rond 09.30 uur.

Vandaag gaan we via Sandakan weer naar Kota Kinabalu. We pakken de koffer in en tot onze schrik komen we er achter dat we gisterenavond bij de rivier de tas hebben laten staan waarin al ons geld en de creditcards zitten. Gelukkig heeft de bewaking deze in de kluis gelegd.

Conclusie van dit resort: de ontvangst, restaurant, eten etc. is in orde, alleen de kamers zijn te eenvoudig en gehorig en zijn voor de meesten niet voor een langer verblijf geschikt.

De route die we met de boot gemaakt hebben kan ook met de auto over land. Reistijd is dan ongeveer 6 uur.

De route die we met de boot gemaakt hebben kan ook met de auto over land. Reistijd is dan ongeveer 6 uur. 

Om 09.30 uur vertrekken we naar Sandakan waar we om 11.35 uur aankomen. We lunchen in een Engels Teahouse. Zeer goed en mooi gelegen op een heuvel die uitkijkt over Sandakan.

We bezoeken het Agnes Keith House, zij was een Amerikaanse schrijfster over Borneo. Onze citytour gaat verder naar Sim Sim Watervillage. Het is een dorp boven het water gebouwd, aan de buitenkant ziet het er uit als een bouwval. We lopen, onder begeleiding, een straatje in en bezoeken enkele van deze woningen. Het is duidelijk dat dit een toeristische route is, de bewoners verwachten ons en we mogen overal binnenkomen. Deze woningen zien er extreem luxe uit (TV, Airco, motor voor de deur, etc). Wanneer je wat verder rond kijkt zie je dat dit zeker niet overal het geval is.

De tour gaat verder naar Sandakan War Memorial. Een goed onderhouden park met informatie centrum over de geschiedenis van de 2e wereldoorlog in Maleisie/Azie, die ook Sandakan in alle hevigheid heeft getroffen.

Om 15.30 uur gaan we naar het vliegveld, we zijn er veel te vroeg. We wachten op de vlucht van 17.25 uur. Het vliegtuig vertrekt te vroeg en we komen al om 17.45 uur aan in Kota Kinabalu. Het wachten op de koffers duurt net zo lang als de vlucht heeft geduurt, een half uur.

Eerst de Australiers bij het hotel afgezet, daarna door naar Shangri La Rasa Ria Resort. We worden onderweg getroffen door een enorm onweer. De wegen in Kota Kinabalu stromen onder, we zien zo nu en dan al auto's die zich vast gereden hebben in het hoge water. Onze chauffeur rijdt behendig door de diepe plassen en schijnt goed te weten wat hij doet. Na 40 km komen we om 19.15 uur aan in het resort. Zoals bij de Iban worden we ook hier ontvangen met een slag op de gong, in de hal wordt traditionele Maleise muziek gespeeld.

Ook hier weer een bericht van Stina. We worden persoonlijk begeleid naar onze schitterende kamer met apart zitgedeelte en uitzicht op de zee. We gaan lekker warm douchen na enkele dagen behelpen.

In Kota Kinabalu gaan we nog 3 dagen relaxen in het luxe Shangri-La's Rasa Ria Resort.

 In Kota Kinabalu gaan we nog 3 dagen relaxen in het luxe Shangri-La's Rasa Ria Resort.

In Kota Kinabalu gaan we nog 3 dagen relaxen in het luxe Shangri-La's Rasa Ria Resort.

De kleren hangen we allemaal uit, om ze te laten drogen. We lopen wat rond in het overdekte gedeelte van het resort, buiten is het nog steeds noodweer. De liften in het hotel zijn door het noodweer uitgevallen.

We hebben geen honger, maar drinken wat in de bar en luisteren naar live muziek. Rond 22.00 uur gaan we naar bed, het is nog steeds noodweer.

 

Dag 19 Shangri La Rasa Ria Resort 26-6-2006

Aanvullende gegevens