-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

 

http://www.euromaniatravel.nl/nl/programma/land/spanje/

Voor het ontbijt gaan we nog ongeveer 6 km hardlopen. We zien dat de voorbereidingen van de marathon in volle gang zijn en lopen een stukje tegen het parcours in. Het lijkt erop dat de start voorlopig nog niet zal zijn want er moet nog genoeg gebeuren.
Terug in de hotelkamer zetten we de TV aan en zien dat het hardlopen toch al om 09.00 uur gestart is. We frissen ons op en genieten weer van een uitgebreid ontbijt. Dan even de koffers pakken en nog een wandeling buiten om even als toeschouwer naar de marathon te gaan kijken. Harrie had graag meegedaan (aan de halve marathon wel te verstaan), maar was te laat met inschrijven; wie weet volgend jaar een nieuwe kans.

Marathon Madrid

Ondanks alle omleidingen in het centrum is Janus rond half twaalf toch op tijd bij het hotel. In de bus zitten de ouders van Janus. Zij hebben er al een week opzitten en gaan terug naar de camping in Extremadura.
Felix is met een andere auto de 2 andere gasten aan het ophalen op het vliegveld van Madrid.

We zitten snel op een nieuwe snelweg met nauwelijks verkeer. Opvallend is dat we ontzettend veel ooievaarsnesten zien in de hoogspanningsmasten; dit blijkt een voorteken van een week van ooievaars en ooievaarsnesten.

Na ongeveer 1,5 uur rijden verlaten we de snelweg en even later rijden we over een stoffige zandweg naar onze finca casa rural La Sierra de Monfrague.
Rond 2 uur komen we hier aan.

http://www.lasierrademonfrague.com/

Locatie extramedura

Janus laat ons alvast het woon- en eetgedeelte en de keuken zien, de kamers krijgen we te zien als onze 2 medegasten ook gearriveerd zijn.
Nog geen 10 minuten later zitten we op het terras met lekkere tapas en een glaasje wijn.

Exramedura
Onze eerste indruk is goed; een comfortabel huis, lekker zwembad, prachtig uitzicht en een heerlijke temperatuur (rond 22 graden); wat wil een mens nog meer.
Kort daarna komen Victor en Riny en de groep is compleet.
Nu worden de kamersleutels verdeeld; Janus en Felix liggen in kamer 1 en hebben besloten dat wij kamer 2 krijgen omdat ze van ons de minste herrie verwachten de komende week (of we dit als een compliment op moeten pakken is ons niet duidelijk geworden). De kamer is comfortabel met een zithoek met TV, een kledingkast en 2 1-persoonsbedden die tegen elkaar aan staan. Daarbij nog een badkamer met bad. Al met al meer dan voldoende.
We pakken alles uit en verzamelen weer op het terras voor een eerste wandeling over het landgoed.
Janus brengt ons met de auto 2 km verder naar de rand van het bos, onderweg allerlei hekjes openend en sluitend door degene die naast de chauffeur zit (Jean in dit geval).

Extramedura
We starten onze wandeling in een bosrijk gebied, Janus vertelt al meteen een heleboel over de bloemen en de vogels.
Enkelen hebben zelfs het geluk een hert te zien lopen.
Er zit hier veel groot wild, omdat dit een privé terrein is en dus niet toegankelijk is voor toeristen. Volgens Janus gaan we zeker nog meer herten zien.

Hij vertelt  verder over de gele toorts en die ene bloem met die vierkante stengel en nog enkele met Latijnse namen.
De boterbloem, de Italiaanse gladiool en de brem kan ik mij nog herinneren.

extramedura

We gaan bij een riviertje op zoek naar de bijeneter. Een mooi kleurrijk vogeltje dat zijn nest maakt in de grond. In dit riviertje zien we ook nog een schildpadje.

Extramedura

We zien de vale gier en de zwarte wouw en nog vele andere vogels. Janus heeft ons een lijst gegeven om bij te houden welke vogels we allemaal gezien hebben. In totaal moeten we minstens 80 verschillende vogels kunnen zien in dit gebied gedurende de week.

Vogels spotten

Extramedura

Om 20:00 uur heeft de kok het eten klaar.
Maar voordat het zover is krijgen we eerst een lekkere amuse aangeboden op het terras.
De lange tafel is sfeervol gedekt en het eten smaakt erg lekker.
Na het diner pakken we een kopje koffie op het terras en gaan we onze sterrenkunde testen. Maar goed dat er navigatie systemen bestaan.
28 april maandag: Toer door Parque National de Monfrague

Sterrenkunde

 

28 april maandag: Toer door Parque National de Monfrague.

Aanvullende gegevens