Woensdag 19 juni Geiranger

Harrie is al weer vroeg wakker en gaat rond half zeven al een stukje hardlopen, 4 km dit keer. Inmiddels zitten we aan het begin van de fjorden en is het uitzicht door het raampje al bijzonder.


Daarna ontbijten, het is al vroeg druk want er gaan veel mensen met een dagexcursie.

We kijken via de achterkant van het schip naar de omgeving. Hoge steile wanden met veel watervallen.

Rond half negen arriveren we bij Hellesylt en gaan er veel van boord. Het weer is schitterend en het is mooi om te zien hoe het schip aangemeerd wordt met behulp van de mensen aan de kant.

Alles verloopt vlotjes en om half tien zijn we alweer op weg.

We drinken koffie bij het zwembad en genieten van de zon.


We halen alvast tickets voor de tenderbootjes bij Geiranger zodat we op tijd naar de kant kunnen. We mogen voor de excursies van boord en zijn al voor twaalf uur aan wal.

Geiranger is een toeristisch plaatsje van waaruit we gaan wandelen. Theo, Anja en Wilma blijven gewoon beneden en wij gaan wandelen richting de Storseter waterval. Het pad begint al vrij snel omhoog te gaan en met deze temperatuur krijg je het al snel warm. Na 2 km komen we op een weide met lama's en gaan we verder omhoog. 

Een steil stuk, maar gelukkig is het droog op het moment. Er zijn hier niet veel wandelaars meer, maar het is wel de moeite waard. Na nog een bocht horen we de waterval duidelijk en na een korte afdaling kun je achter de waterval door lopen. Een oorverdovend lawaai daar. We zitten inmiddels op 622 meter hoogte.


We rusten niet te lang en beginnen aan de terugreis.

Naar beneden gaat het altijd sneller, wel geconcentreerd blijven lopen, zeker op enkele steile stukken die ook nog wat modderig zijn.

Weer beneden lopen we terug naar de steiger waar het tenderbootje al klaar ligt. Zo zijn we lekker snel weer terug op de boot en hebben een biertje verdiend. Anja, Wilma en Theo zijn ook net terug, zij hebben het "dorp" verkend en daar wat gegeten en gedronken.

Al met al hebben we toch 12 km gewandeld vandaag.

Na het opfrissen is het weer bijna tijd voor het diner. We lopen eerst nog even naar de fotostudio waar de foto’s hangen van het galadiner. Deze zijn heel mooi geworden en we kopen ze dan ook.

Het diner is weer uitstekend en de bediening begint ons te kennen, de wijn en water staan al klaar.

Na het diner naar de grote zaal voor de show van vanavond. Het blijkt een buikspreker te zijn, maar zo ontzettend flauw dat het zwaar irritant is. Voor kinderen tot 10 jaar misschien leuk, maar voor volwassenen ......

Daarna gelukkig het orkest weer om de avond af te sluiten.

Als je s nachts wakker wordt en naar buiten kijkt, is het niet eens donker meer.

20-6 Trondheim

{fcomment id=176}