-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

Harrie is weer vroeg wakker, de zon schijnt in de kajuit, hier wordt je meteen vrolijk van. Harrie gaat naar de fitness ruimte, waar het tegen 07:00 uur al gezellig druk is. Een erg leuke ervaring om hier op de loopband te staan, met uizicht op zee. Dorette komt korte tijd later en samen lopen we een aatal kilometers, Dorette 5 km, Harrie 8 km.


We frissen ons op en pakken een kopje koffie. Om 09:00 uur hebben we afgesproken om gezamenlijk te gaan ontbijten. In het zelfbedieningsgedeelte is het erg druk, alle tafels zijn bezet. We besluiten om naar het a la carte restaurant te gaan. Dat hadden we beter niet kunnen doen, dit is onze eerste slechte ervaring; het duurt ruim een uur voordat we het ontbijt in gedeeltes geserveerd krijgen.

We hebben de tickets van de excursie ontvangen,  maar zo te zien zitten we in verschillende bussen, dit willen we bij de klantenservice laten veranderen. Helaas is het daar zeer druk, dus dit gaan we later nog eens proberen.

Harrie en Dorette gaan loungen onder een warme deken bij het zwembad, kopje koffie, reisverhaal bijwerken, lezen en naar de zee staren.

Voor een late lunch pakken we een lekkere salade en eten dit aan deck op.

Inmiddels zijn de excursies geregeld.

De middag is verder niet echt spannend, Harrie gaat nog maar eens sporten, dit keer 6 km hardlopen, en de rest gaat aan deck lekker lui mensen zitten kijken. Om vier uur is het thee met koekjes/sandwiches.

Daarna omkleden voor de cocktailparty met de kapitein.

Om 17.00 uur is het in de rij staan om de kapitein de hand te mogen schudden en met hem op de foto. Daarna prosecco drinken, een woordje van de kapitein ( hoe blij is hij dat wij er allemaal zijn ), proosten en daarna een show van een aantal dansers. Er is gevraagd om in galakleding te komen, maar helaas hebben toch veel mensen zich hier niet aan gehouden. Ons gezelschap ziet er echter zeer goed uit.

Om 18.00 uur sluiten we aan bij het restaurant. In eerste instantie worden we naar tafel 29 begeleid, maar hier zitten al een aantal mensen. Even wachten maar weer, en dan door naar tafel 60. Dit lijkt een "reserve" tafel want er staan geen menus. Maar goed, we zitten en Cliff is onze ober. Menu’s worden geregeld en we krijgen zowaar ook redelijk snel wat te drinken.

Er is weer van alles te kiezen en de bediening is redelijk goed en snel. De fotograaf komt langs voor foto’s aan tafel.

Rond half negen worden we toch vriendelijk verzocht om het restaurant te verlaten voor de volgende zitting.

We gaan naar deck 9 voor een drankje maar als de muziek begint is het erg hard en schel. Ook is het hier niet erg druk en gezellig.

Dan maar weer naar deck 8 voor de gezelligheid.

Als we tegen half 12 naar de hut gaan, is het nog maar schemerig en heb je het idee dat je vroeg naar bed gaat.

19-6 Hellesylt & Geiranger

{fcomment id=186}

Aanvullende gegevens