-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

Vrijdag 28 juni Laatste zeedag

Na lekker uitgeslapen te hebben, begint Harrie met 50 minuten rondjes hardlopen op het deck. Daarna wat later ontbijten, we ontmoeten een 78-jarig echtpaar met als hobby bergbeklimmen. Goede gesprekstof voor Harrie natuurlijk.

Om 11.30 uur geeft Ada een presentatie over de komende ontscheping. We horen onder andere dat we onze koffer vannacht al buiten de hut moeten zetten en dat de ontscheping zaterdagmorgen zal zijn tussen 09.15 en 10.15 uur.

Ook moeten we vandaag nog een enquête invullen, heel belangrijk vooral voor het personeel. Dorette werkt ondertussen het reisverslag bij.

Na een kleine lunch is de middag gevuld met wat lezen en dutten en het eerste begin wordt gemaakt met het inpakken van de koffers. We hebben witte labels.

Nog een laatste diner, waarbij de obers ditmaal met kaarsjes ons toezwaaien en “een traantje wegpinken”.

In de Today lezen we dat de witte labels om 09.45 uur gaan ontschepen en dat we om 08.00 uur uit de hut moeten zijn.

Nog een laatste drankje en entertainment (C-talent show, met passagiers die op mogen treden) en redelijk op tijd naar bed.

Zaterdag 29 juni Weer naar huis

Hoewel we eigenlijk niet zo heel vroeg op hoeven, zijn we toch op tijd wakker en zitten al om 06.30 uur aan het ontbijt. Het is al erg druk, veel mensen zijn er op tijd bij vandaag.

Daarna zoeken we vast een plaatsje in de zaal waar we moeten zijn voor de ontscheping, drinken nog een cappuccino en lezen wat. Om 09.00 uur zit de zaal helemaal vol en om 09.15 uur mogen de eerste passagiers vertrekken. Wij zijn vrij snel daarna aan de beurt en verlaten het schip om in een grote hangar de koffers te gaan zoeken.

Die zijn vrij snel gevonden, de witte labels staan allemaal bij elkaar, en we lopen naar het station. Aangezien er werkzaamheden bij Den Bosch zijn, reizen we via Rotterdam naar Eindhoven, waar we om 13.10 uur aankomen.

We nemen afscheid van Anja, Theo en Wilma en lopen naar huis, via Panos voor een lekker broodje. Om 13.30 uur stappen we ons appartement weer binnen.

Thuis, het uitpakken, wassen en strijken kan beginnen !!

17-6 Inscheping Amsterdam
18-6 Cruisedag op zee
19-6 Hellesylt & Geiranger
20-6 Trondheim

21-6 Cruisedag op zee

22-6 Honningsvag (Noordkaap)
23-6 Tromso
24-6 Leknes Lofoten
25-6 Cruisedag op zee
26-6 Andalsnes
27-6 Olden
28-6 Cruisedag op zee
29-6 Amsterdam

Praktisch Costa Neo Romantica

{fcomment id=189}

Aanvullende gegevens