-->

Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

Inchecken

De cruise terminal is 15 minuten lopen vanaf Amsterdam CS. Verlaat het CS aan de kant van het IJ.

Aangekomen in de cruise terminal geef je de koffers af, daarna vervolg je de route en krijg je per kamer een nummer en iedereen moet een gezondheidsverklaring invullen. Je gaat nu naar de eerste etage.

wanneer je nummer omgeroepen wordt moet je, je ticket, paspoort en gezondheidsverklaring tonen.

Hierna sluit je aan in de volgende rij voor het scannen van de handbagage.

Je loopt nu de boot op, je kunt meteen naar je kamer, hier ligt alle informatie, incl. de koffers.

Fooien

Per dag betaal je per persoon verplicht € 7,00 fooi. Er zijn personeelsleden die de hele reis de werkzaamheden middelmatig uitvoeren, ze krijgen toch hun fooi. Toch zijn er ook medewerkers die iets extra's toevoegen om het je naar je zin te maken, deze medewerkers geef je natuurlijk toch een extra fooi.

Talen en begeleiding 

Op de boot worden 6 officiële talen gesproken, Nederlands hoort hier niet bij. Op de boot zijn 2 medewerkers die Nederlands spreken. Ada en Pepijn. Helaas hadden wij veel met Pepijn te maken, een kinderlijk figuur die niet weet hoe je gasten dient te informeren.

Verlaten van de boot

De boot wordt steeds op verschillende manieren verlaten. Dit heeft te maken met de hoogte van de waterstand of met de beschikbaarheid van steigers. Soms wordt de boot verlaten met tenderboten of met loopplanken van de 3e, 4e of 5e etage.

Helaas is de informatie verstrekking waar de boot verlaten kan worden niet goed. Het kan om allerlei redenen gebeuren dat het verlaten van de boot vertraging oploopt of dat er van dek gewisseld moet worden, i.v.m. de waterstand. Maar informeer de passagiers en laat ze niet zonder informatie 30 tot 60 minuten wachten.

Verder heb je alleen je costa card nodig voor het uit- en weer inchecken op de boot.

Bij het verlaten van de boot staat hoe laat je terug moet zijn.

Excursies

De excursies die we gemaakt hebben waren allemaal goed, de ene keer een wat betere gids dan de andere keer. Ook is het goed mogelijk om op eigen gelegenheid er op uit te gaan, bij iedere cruiseterminal is er een groot aanbod aan excursies, ook is er overal een informatie punt. Voordeel is dat je de route zelf kunt regelen en niet hoeft te wachten op andere passagiers. Noorwegen is een duur land, wanneer je het zelf regelt ben je niet goedkoper uit.

Internet

Het gebruik van WIFI is op een aantal plaatsen op de boot mogelijk.

Je moet je hiervoor eerst registeren, dit zijn eenmalige kosten van €3,00. Hierna heb je de keueze uit 3 tarieven.

  • betalen per minuut
  • betalen per uur €10,00
  • betalen per 3 uur €27,50 

Dit is dus erg kostbaar en niet meer van deze tijd. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, in iedere haven is het mogelijk om gratis een internet verbinding te maken in bijvoorbeeld een winkelcentrum.

Terug

{fcomment id=190}

Aanvullende gegevens