Vancouver

Dag 1 Vancouver

De vliegreis verloopt perfect.

Dag1 (1)

We vertrekken om 13:30 uur en we landen precies op tijd om 14:00 uur in Vancouver, het tijdverschil van 9 uur proberen we snel te vergeten.  De douane formaliteiten, de koffers en het ophalen van de huurauto verloopt zonder problemen.

 Het is maar 14 km naar het hotel, maar hier doen we ongeveer 1 uur over. Ook in Vancouver zijn er files en ongevallen.  Om ongeveer 15:45 uur zijn we bij het Pinnacle Harbourfront hotel en laten we de auto sleutels achter bij de valet parking. Eerste indruk van het hotel is erg goed.

Dag1 (2)

 Maar het wordt tijd om de benen weer eens te stekken, wel een regenjas aangedaan want er valt een beetje motregen.

 We lopen eerst naar het Waterfront.  

Dag1 (3)

Langs de olympische vlam van de olympische winterspelen in 2010.  Van hieruit heb  je een mooi uitzicht over de haven waar je de watervliegtuigen en de helicopters  ziet opstijgen en waar watertaxies en cruiseschepen aanmeren.  Erg leuk om allemaal te zien terwijl we een biertje pakken bij een pub met uitzicht op Canada Place. Al veel gezien en nog maar 500 meter gelopen.

Dag1 (4)

 We lopen over Canada Place. Schitterende architectuur van dit gebouw met zijn dak van witte zeilen.

Dag1 (6)

Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de skyline van Vancouver.

Dag1 (5)

 We lopen nog eens 500 meter via Harbour Centre naar Lookout.  Je gaat in een lift van glas in 40 seconden naar een panorama uitzicht op 168 meter. Het is helder weer en we kunnen ver weg kijken. Je ziet hier alle hoogtepunten van de stad en zijn omgeving liggen.

Dag1 (7)

Een verdieping hoger komen we uit bij het draaiend restaurant, leuk om te zien, maar hier gaan we niet dineren.

Dag1 (9)

 We zijn nu vlak bij Gastown, een historische wijk  met veel leuke winkeltjes en gaan hier op zoek naar een restaurant.

Dag1 (8)

We passeren de bekende stoomklok en gaan dineren bij Jules, een soort van bistro.  

Dag1 (10)

We zitten aan het raam en verbazen ons over de grote hoeveelheid “doorgedraaide” figuren die hier over straat lopen, daarnaast ook veel zwervers. Misschien dat hier in de buurt een opvang zit, we zijn in ieder geval benieuwd of dat in andere wijken ook zo gaat zijn.

Dag1 (11)

 We lopen weer terug naar het hotel en vallen meteen in slaap  om 21:30, Nederlandse tijd 06:30.  Een lange dag, maar we hebben het goed vol gehouden.

 

 

Dag 2 Vancouver

Ik ben al om 05:00 uur wakker, geen slaap meer, dus het Eindhovens Dagblad gelezen, best handig een digitale krant. Vandaag wordt er veel regen voorspeld.

Dag2 (1)

Toch besluiten we om vandaag naar Capilano Suspension Bridge Park te gaan. We nemen eerst een ontbijt bij Tom Horton, een bekende keten in Canada. Om 8:30 uur vertrekt de eerste gratis shuttle bus vanaf Canada Place, de bus zit maar half vol. De bus rijdt in 30 minuten naar het park. We rijden door Stanley park, de chauffeur vertelt over de bijzonderheden van Stanley Park als we hier door heen rijden.

Dag2 (9)

 

De totempalen zijn wereld beroemd

Dag2 (5)

We zijn gewaarschuwd voor lange rijen voor de kassa’s, maar met deze weersvoorspelling staat er helemaal niemand te wachten.

Dag2 (2)

De beste dag om naar Suspension Bridge te gaan is als er veel regen voorspeld wordt, tot nu toe hebben we geluk en schijnt de zon.

Dag2 (3)

Het is genieten in dit park, natuurlijk van de 137 meter lange brug,

Dag2 (6)

maar ook van de Treetop Adventure,

Dag2 (8)

de Cliffwalk,

Dag2 (7)

de vogelshow,

Dag2 (21)

live muziek.

Na ruim 2 uur gaan we naar Grouse Mountain.

Dag2 (10)

We hadden de bus kunnen nemen, maar besluiten te gaan lopen; 1 uur lopen ipv 25 minuten volgens het informatie punt. Dat is niet zo erg, maar onderweg krijgen we toch de voorspelde bui en moeten we regenkleding aantrekken.

Dag2 (14)

We hebben even getwijfeld om daarna nog 800 meter omhoog te wandelen, toch maar de lift genomen. Het is tenslotte vakantie. Boven op de berg lopen we letterlijk in de wolken en is er niets te zien van het beloofde uitzicht.

Op Grouse Mountain is veel te beleven. We lopen tussen houten sculpturen richting de roofvogel show.

Dag2 (11)

We zien onze eerste beren

Dag2 (19)

en komen zelfs bij een Lumberjacks show terecht.

Dag2 (12)

 

Dag2 (16)

Het weer is te slecht om nog met een stoeltjeslift hogerop te gaan. Na een kop soep en een tosti gaan we weer met de skilift naar beneden, het is niet toegestaan om naar beneden te lopen.

Dag2 (20)

We stappen weer in de bus die ons weer afzet bij Canada Place, dan nog even langs een supermarkt en liquor store vlak bij het hotel.

Dag2 (13)

Nu hebben we wel zin in een warme douche, het is alweer 18:00 uur. Een broodje en een wijntje, een beetje lezen en de dag voor morgen voorbereiden.

Dag 3 Vancouver

Om 07:00 uur gaan we hardlopen door Stanley Park.

Dag3 (1)

Dit stadspark is groter dan Central Park in NYC,

Dag3 (2)

maar een route van 7 km met enkele foto momenten vinden we voldoende.

Dag3 (3)

Natuurlijk weer totempalen

Dag3 (5)

 

Dag3 (4)

We kleden ons om en maken gebruik van de gratis hotel fietsen.

Dag3 (6)

Onze eerste stop is in de jachthaven waar we buiten op het terras een ontbijt pakken.

Dag3 (7)

We fietsen verder over de Seawall van Stanley Park, een fiets- en voetpad van ruim 8 km.

Dag3 (12)

Hierna fietsen we verder langs de oever van Vancouver en nemen een pondje naar Granville Island.

Dag3 (10)

Op dit eiland kun je wel een dag blijven.

Dag3 (8)

Een van de grootste overdekte markthallen en ontzettend veel kunstgalerijen en leuke winkeltjes.

Dag3 (9)

We lopen over de werf waar boten worden opgeknapt.

Dag3 (11)

We pakken de ferry weer terug en fietsen over Hornby Street terug naar het hotel. Helaas begeeft de fiets van Dorette het, de complete derailleur naar zijn grootje, de laatste 2 kilometers maar terug gewandeld, begint het ook nog stevig te regenen. Om 12:00 uur zijn we weer bij het hotel. Nu lekker relaxen, met een goed boek.

Om 13.30 klaart het weer op en gaan we weer de stad in. Eerst even een lunch scoren en daarna via de winkelstraat Robson Street naar Vancouver Art Galery en naar de public library, een modern gebouw met maar liefst 7 verdiepingen. Daarna naar het begin van China town

Dag3 (13)

en via international village naar Yaletown met zijn leuke winkeltjes en eet- en drink gelegenheden.

Dag3 (15)

Na een bierstop lopen we terug richting hotel en strijken neer bij Tap Shack, een leuke tent aan het water vlakbij het hotel. Het is happy hour dus een biertje/wijntje gaan er wel in. Het is gezellig druk en heerlijk buiten. We delen een pizza en genieten volop.

Dag3 (14)

We zijn aardig actief geweest vandaag, hardlopen, fietsen en wandelen. Met een voldaan gevoel terug naar het hotel en relaxen. Morgen weer op tijd op voor de oversteek naar Victoria.

Vakanties