Villa Laksmana in Candidasa

Vrijdag 3 juni, Villa Laksmana in Candidasa

Een laatste keer hardlopen voor Harrie vandaag hier.

Om negen uur ontbijt en dan inpakken voor het vertrek naar villa Laksmana vandaag.

We rijden om kwart voor elf aan en via Singaraya maken we een rit door het binnenland met als hoogste punt 1697 m. We lunchen op 1384 m. In restaurant Sari met uitzicht op het Batur meer en de Gunung Batur, die we later deze week nog willen beklimmen. De lunch bestaat uit een buffet voor 70.000 Rp p.p. Excl. Drankjes. Na een uurtje beginnen we aan het tweede gedeelte van de reis en na wat boodschappen zijn we om half vijf op onze bestemming.

Villa Laksmana in Candidasa

We worden binnengelaten door de security die ons nog niet verwacht had. Er is een chauffeur naar het vliegveld om ons daar op te halen. Een interne miscommunicatie. Maar binnen een paar minuten staat Wayan, onze hulp al op de stoep om ons welkom te heten.

Villa Laksmana in Candidasa

We inspecteren de villa en komen al snel tot de conclusie dat deze een stuk minder luxueus is als de vorige.

Villa Laksmana in Candidasa

Het merendeel van de meubels is van rotan en bamboe. De huiskamer is niet zo groot en de keuken vrij klein. Er is wel allerlei apparatuur aanwezig maar dit heeft wel eens een “extra gebruiksaanwijzing” nodig.

Villa Laksmana in Candidasa

Het gasfornuis staat in een hoekje en nodigt niet direct uit tot dagelijks gebruik.

Villa Laksmana in Candidasa

Villa Laksmana in Candidasa

Gelukkig zitten we nu wel dicht bij restaurants en winkels, dus zal het veel uit eten worden.

Villa Laksmana in Candidasa

De villa zelf ligt op een complex van vijf villa’s, maar wij zijn de enige bewoners op dit moment.

Villa Laksmana in Candidasa

We hebben een eigen zwembad en de zee ligt op 50 meter afstand.

Er zijn 2 dames die de villa bijhouden, het zwembad wordt dagelijks schoongemaakt en security is 24 uur per dag voor ons aanwezig.

Villa Laksmana in Candidasa

Na wat drankjes, een duik in het zwembad en wat frisse kleding gaan we wat eten in de hoofdstraat van Candidasa.

Bij alle restaurants staan dames of heren aan de straat om klanten naar binnen te praten, hier zullen we maar aan moeten wennen. Verder wordt er overal een taxi aangeboden, en boottochtjes en snorkelreisjes.

We kiezen deze eerste avond voor restaurant Dewata Agung en eten hier lekker.
Daarna nog even zitten op ons eigen terras.

Zaterdag 4 juni Wandeling rond Candidasa

Harrie en Huub beginnen deze morgen met een korte verkenning van de omgeving. Harrie vindt hardlopen hier niet zo leuk als in Lovina, en de blaffende honden langs de weg beloven niet veel goeds.

Na het ontbijt, dat we hier wel zelf moeten verzorgen, gaan Harrie, Huub en Dorette een wandeling proberen te maken naar een zandstrand dat op ongeveer 4 km moet liggen.

Candidasa

De wandeling gaat deels over paden tussen de bomen en deels over de openbare weg, wat zeker niet leuk wandelen is met dit drukke verkeer. Onderweg komen we nog een voor ons grote spin tegen in een enorm web, later blijkt dat dit voor hier een normale, risicoloze, spin is.

Candidasa

Na twee uur en een kwartier wandelen zijn we dan eindelijk aan het strand, maar dit is helaas een zwart strand met lavagruis. Niet waar we op gehoopt hadden. We lopen een stukje over dit strand en besluiten dan toch maar weer richting villa te gaan.

Candidasa

Boven aan het strand staat een strandtentje waar we wat koels kunnen drinken.

Candidasa

Het zandstrand blijkt nog een stuk verder te zijn.

Candidasa

We beginnen aan onze terugtocht, de temperatuur is inmiddels aardig opgelopen, en spreken af een taxi of busje te pakken als deze voorbij komt.

Op de doorgaande weg hebben we mazzel en kunnen we voor 100.000 Rp. een taxi terug krijgen.

We hebben geen zin in onderhandelen en stappen in.

Candidasa

Als we om half twee terug zijn in de villa duiken we eerst het water in, heerlijk even afkoelen na de stoffige wandeltocht.

Candidasa

We hebben navraag gedaan voor internet maar dat zou pas maandag geregeld kunnen worden. Even later krijgen we het wachtwoord van het resort langs ons en kunnen dan toch internetten, al is de verbinding niet altijd even sterk.

We nemen even de mail en het nieuws door en berichten de thuisblijvers dat alles ok is.

Candidasa

Astrid en Huub willen vanmiddag gaan snorkelen bij de Blue Lagoon, Dorette en Harrie gaan het dorp in.

We lopen tot de rand van het dorp langs de restaurants en winkels en krijgen zo een aardig idee wat er allemaal te eten en te koop is.

We lunchen bij Pandan, een leuke tent met tafeltjes aan het water.

Candidasa is geen gezellig dorp om door heen te wandelen.

De weg is erg druk, de stoepen zijn zeer slecht, zelfs gevaarlijk om op te lopen.

Om kwart voor vijf zijn we terug, nog fijn de tijd om wat te relaxen.

Omdat we bij Pandan lekker geluncht hebben, besluiten we om vanavond hier ook te gaan eten, ook nu weer lekker aan het water, wat is het toch heerlijk als je iedere avond buiten kunt eten.

Voor een afzakkertje gaan we naar Vincent’s, een wat chiquer restaurant met een mooie tuin met lounge banken.

Rond elf uur zijn we terug en gaan vrijwel direct naar bed.

Zondag 5 juni rustdag

Vandaag hebben we een rustdag en willen plannen gaan maken voor de komende week.
We slapen lekker uit en zelfs Harrie heeft vandaag geen zin om te gaan hardlopen.
Het terras en zwembad worden al vroeg schoongemaakt zodat we er vandaag van kunnen genieten.
Het ontbijt bestaat uit wat tosti’s en koffie/thee.

Daarna komen er wat locals spontaan langs om wat afspraken te maken. Eerst Made die ons mee uit vissen wil nemen. Hier hebben we geen zin in. Wel spreken we af dat we met hem naar de top van een heuvel gaan. Hij belt ook een chauffeur, een van Wayan’s broers, waar we dagtrips mee af kunnen spreken. Voor morgen spreken we af dat we om acht uur vertrekken en dan naar Ubud en omgeving gaan. Verder kan hij ons ok nog een dag naar Kuta en Denpasar brengen en eventueel rijden naar Gunung Batur, daar moeten we dan verder met een gids de wandeltocht regelen.

Candidasa

Vervolgens verschijnt de masseuse op het terras, en Astrid spreekt met haar om twee uur af.

Daarna gaan Harrie en Dorette wat wandelen en blijven Huub en Astrid bij de villa.

We lopen naar de hoofdstraat en worden onderweg weer vaak aangesproken: taxi, zonnebrillen, snorkelen, lunch, drinks, horloges, zeg maar wat je hebben wilt of waar je zin in hebt. ondanks dat we alles afslaan blijven de mensen vriendelijk. Door sommigen worden we al herkend op straat; aangezien we in een rustige periode hier zijn val je al snel op als je hier iedere dag een paar keer voorbij komt. We slaan rechts een paar keer een zijstraatje in, maar komen niets bijzonders tegen.

Candidasa

We drinken en eten wat bij Pondok Bambu, een resort met restaurant aan zee, met een Nederlandse eigenaar. Er staan dan ook wat Nederlandse hapjes op de kaart. dus als je zin hebt in een rookworst tijdens je vakantie op Bali moet je hier zijn.

We eten en drinken lekker en genieten van het uitzicht op zee en het koele windje. De golven die op de golfbrekers stuk slaan, laten een aantal mooie waves zien, waar je naar kunt blijven kijken.

 Candidasa

We doen nog wat inkopen en lopen terug naar de villa om lekker wat te zwemmen en te relaxen, lezen en internetten.

Astrid is ondertussen in de handen van de masseuse, maar aangezien dit allemaal op de slaapkamer gebeurt zien we hier niets van. Na afloop is ze zeer tevreden en een volgende afspraak wordt gemaakt.

De middag wordt in alle rust vervolgd.

Gezien onze lunch ervaringen van vanmiddag, vanavond ook het diner bij Pondok Bambu,ditmaal niet direct aan het water maar op het overdekte terras. Er zijn een paar tafeltjes bezet, en dat is al heel wat in deze periode, waar een aantal restaurants moet vechten om de klanten binnen te krijgen.

Al met al een rustige relaxdag, waarin de plannen voor de komende dagen gemaakt zijn.

Hierna Dag tour door Bali vanuit Candidasa

Vakanties