Wandeling langs de Dranse

De Dranse is een riviertje door de vallei van Abondance ofwel portes du soleil.

Langs deze rivier ligt een schitterend wandelpad tussen Abondance en Chatel. Dit pad staat op nog geen enkele kaart omdat pas in 2012 begonnen is met de aanleg van dit pad. Het wandelpad is nu zo goed als af en is een echte aanrader om het dal te verkennen.

Wij zijn gestart, ongeveer in het midden van het pad bij hotel Esprit in Pantiaz. We lopen vanuit het hotel honderd meter dwars door een grasveld en komen op het pad uit, we gaan rechts af en lopen eerst naar la Chapelle d’Abondance. We zijn op zoek naar office du toerisme. Helaas staat hier een route aanwijzing die niet klopt. (Overigens de enige, de rest klopt wel)

Veel informatie heeft dit toeristenbureau niet, er is geen enkele wandelkaart meer en verder kunnen ze niet veel vertellen omdat er nauwelijks Engels gesproken wordt door de 3 man sterke bezetting van dit kantoor. Helaas een tegenvaller, maar de koffie smaakt goed in de plaatselijke pub.

Wandeling langs de Dranse

We lopen verder naar Abondance en genieten van de mooie omgeving.

In Abondance gaan we op zoek naar de bekende Abdij, maar deze wordt gerenoveerd en is volledig ingepakt, er is dus niets van te zien.

We halen stokbrood bij de bakker en lunchen op een bankje voor het postkantoor.

We lopen dezelfde weg terug, totaal 21 km gewandeld.

Een dag later pakken we hetzelfde wandelpad langs de Dranse maar gaan nu richting Chatel. We verlaten even de route voor een mooie waterval, 500 meter van het pad af, even een foto bij de waterval en we lopen weer teug naar de Dranse.

Dit is een vergelijkbare wandeling alleen zit hier net voor Chatel een klein klimmetje en verlaat je het riviertje.

Om naar Chatel te lopen moet je eerst een stuk langs de tennisbaan naar beneden lopen, vervolgens loop je langs de weg omhoog naar het centrum. Goed uitkijken er is geen trottoir.

In het centrum pakken we koffie tegenover het stadhuis en lopen nog even door deze toeristenplaats.

Helaas sluit alles om 12:30 dus we besluiten om maar weer terug te lopen.

Op de terugweg lopen we nog even langs de plaatselijke kaasmaker van Abondance.

Totaal 16 km gewandeld.

Vakanties