Victoria

Dag 4 Victoria

Om 4:30 lees ik al in het boek van Terry Hayes, ik ben Pelgrim, een geweldige triller. Bedankt Anja en Hans, met deze 750 pagina’s ben ik wel even bezig. Buiten regent het ontzettend hard, maar volgens weatheronline wordt het in Victoria een mooie dag.

Dag4 (1)

We hebben een plaats gereserveerd op de ferry om 11:00 uur maar zijn er al om 08:35 en kunnen met de ferry mee van 09:00 uur.

Dag4 (2)

Ik kan nog steeds niet wennen aan het 9 uur tijdsverschil.

1 uur en 35 minuten later zitten we op Vancouver Island.

Dag4 (13)

Na een autorit van 50 minuten checken we in bij Royal Scot hotel en suites in Victoria. Veel te vroeg natuurlijk en we moeten ons nog een paar uur vermaken voor we op de kamer kunnen.

Dag4 (3)

Het is inmiddels behoorlijk warm geworden, we lopen vanuit ons hotel zo naar de Inner Harbour en pakken een lunch bij Milestone’s Grill & Bar.

Dag4 (4)

Het is ook open docks bij een classic boat festival in de haven en je kunt de oude, gerestaureerde boten van dichtbij bekijken.

Dag4 (5)

Even later horen we een blues band “warm” spelen, het blijkt een festival weekend te zijn. Het is zaterdagmiddag normaal gesproken onze jazz middag bij Blue Note Clubsessions, maar dan nu in Victoria liggend in het gras.

Dag4 (8)

Tijdens de pauze lopen we verder door Victoria en lopen door mooie winkelstraten waarbij vooral een boekenzaak ons opvalt, hier verkopen ze niet alleen boeken maar ook (jazz)muziek.

Dag4 (6)

Een volgende stop is bij een wijnboetiek waar we een goed advies krijgen over Canadese wijnen. Natuurlijk gaan er 2 flesjes mee in de rugzak (1 fles krijgen we al koud mee). Na nog wat rondgelopen te hebben gaan we terug naar het hotel voor onze kamer. Het blijkt een suite te zijn, met een woonkamer en aparte keuken. Super de luxe. Met een gekoeld wijntje is het goed toeven op ons eigen terras.

Dag4 (12)

Bij restaurant de Flying Otter hebben we wat gegeten en in het zonnetje genoten van de sunset.

Dag4 (10)

Daarna nog even flaneren over de boulevard.

Dag4 (11)

Dag4 (7)

Dag 5 Victoria

De zon schijnt volop als we om 7:45 uur aan ons hardloop rondje beginnen.

We starten over het David Foster Harbour Pathway richting Fisherman’s Wharf. Het is nog erg rustig op dit tijdstip, we lopen verder langs de kust en passeren de Canada coast guard en de Cruise ship terminal. Dan lopen we over de Breakwater walk waar we in gesprek komen met andere hardlopers. We vervolgen onze route door Holland Pt. Park en Beacon Hill park, waar de hoogste totempaal van Canada staat. Bij Cook Street raken we de weg kwijt en moeten we even op weg geholpen worden. Maar na ruim 11 km zien we Inner Harbour weer liggen.

In de haven wordt net gestart met een waterballet van watertaxi’s, heel bijzonder.

Dag5 (6)

Nadat we ons opgefrist hebben gaan we een “cruise” maken door de haven van Victoria, een Guided Tour door een Groninger die in 1952 geëmigreerd  is naar Canada.

Dag5 (7)

Wij starten tegelijkertijd met the classic boat parade, veel getoeter als we de haven verlaten. We krijgen 1 uur lang veel te horen over wat er in en rond de haven allemaal plaats vindt.

Dag5 (5)

Maar we ontmoeten ook nog een otter en een zeehond.

Dag5 (3)

Dit is het grootste en duurste hotel in Victoria.

Na het boottochtje van 5 kwartier lopen we weer naar Fisherman’s Wharf voor een lunch, het is nu erg druk op deze zonovergoten zondag.

Dag5 (9)

Verder doen we het vandaag rustig aan. Morgen gaan we naar Tofino.

Vakanties