2013 Marsa Alam

Vakantie Egypte Marsa Alam,

25.6044N 34.6041E 

De wekker gaat woensdagochtend om 3:30 uur. We stappen in de auto om 4:15 en vertrekken naar schiphol. Parkeren op P3 even op de bus wachten even later checken we in. Voor ons een nieuwe methode, de koffer gaat in een kluis en wordt gewogen, je scant zelf je ticket er komt een bagagelabel uit, die doe je om je koffer, weg is de koffer er komt nog een bewijs van inlevering uit en je kunt naar de douane. Perfect geregeld.

Een koffie en een krantje in de lounge van ABN-AMRO en je hebt al echt het vakantie gevoel.

De vlucht van Arke fly vertrekt op tijd, 15 minuten taxieen en 5 uur vliegen later landen we in Marsa Alam.

Het vliegveld is bijzonder klein, voor de 2e keer maken we mee dat de koffers eerder bij de bagageband zijn dan de passagiers.

Bus 7 moet ons naar het hotel brengen, maar wel eerst 17 euro per persoon voor een visum betalen. En meteen genieten van de stralende zon.

Daarna gaat het snel naar het resort Iberotel Coraya Beach. Je kunt het bijna lopen, met de bus is het minder dan 15 minuten, inclusief het stoppen bij twee andere hotels.

Het inchecken in dit resort is een genot. De koffers in de bus worden uit de bus gehaald nadat je deze hebt aangewezen. Gewoon laten staan, binnen ga je heerlijk zitten met een welkoms drankje en hapje. Je voucher en (kopie) paspoort wordt opgehaald. Korte tijd later krijg je een welkoms enveloppe met je kamer card en een sticker om op je koffer te plakken. 

Na een korte rondleiding ga je naar de kamer waar de koffers al klaar staan. Perfect geregeld, zeker een fooi waard. Egypte is een land van fooien geven, niet verplicht maar je verblijf wordt er wel aangenamer door.

 

Een fooi van 1 euro per dag voor personen die je verblijf veraangenamen doet wonderen.

Onze kamer 2208 kijkt uit over de zwembaden en de pool bar, heel gezellig.

Daarna wat rondwandelen en opfrissen voor het diner dat vanaf 18.30 uur geserveerd wordt.

De komende dagen wordt het een prettig terug kerend patroon. Uitslapen, ontbijten, snorkelen, lunchen, swimmingpool, slapen, lezen met af en toe eenmassage voor Harrie en aerobics. Van dit laatste zijn alleen privë foto’s beschikbaar en alleen te bekijken in beschonken toestand.

Iedere avond heeft het buffet een ande thema en 1x per week mag je in een ander restaurant a la carte eten. Dit is echter niets bijzonders.

Ook iedere avond natuurlijk mini disco en entertainment. Niet van bijzondere kwaliteit maar wel gezellig.


En iedere avond op tijd naar bed, vermoeiende dagen met die zon.

Wat maakt het de moeite waard om terug te gaan:

  1. Resort en kamers worden zeer goed onderhouden en zijn echt schoon.
  2. Personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam.
  3. Het weer is altijd goed.
  4. Vanuit het vliegveld ben je snel op je bestemming.
  5. Eten is erg goed.
  6. Groot strand met veel facilliteiten.
  7. Wanneer je vanuit het strand het water in loopt, kijk je binnen enkele minuten tegen een fantastisch koraal rif aan met vele kleurrijke vissen.
  8. Na het diner pak je nog een heerlijk drankje, kijk je op een mooi onderhouden tuin metvan een entertainemt team of wanneer je daar niet van houdt van 5 reigers die er tijdens ons verblijf iedere avond een show gaven.
  9. Je kunt er ook tafeltennissen, Dorette maar weer eens laten winnen (of was ze gewoon beter ?)
  10. Gewoon een prettig verblijf, na deze vakantie kunnen we weer gaan pieken.
Vakanties
Menu sluiten