2010 rondreis Nepal

Reisprogramma

8 juni 2006
Vlucht met KLM, KL 4103, vertrek Schiphol om 12.00 uur, aankomst Kuching om 10.05 uur op 9 juni 2006 (over Kuala Lumpur, aankomst daar om 06.05 uur, vertrek met MH 2504 om 08.15 uur).

9 juni 2006
Na aankomst in Kuching, waar u wordt opgewacht door de gids. Transfer naar Holiday Inn Kuching (5*), met een prachtig uitzicht op de rivier.

10 juni 2006
Na het ontbijt een sightseeing tour door Kuching. Kuching betekent ‘kat’ en dit is ook meteen het herkenningsteken van de stad: op verschillende plaatsen zie je kitscherige kattenbeelden.
Kuching heeft een aantal kleurrijke Chinese tempels die verspreid door de stad staan. Verder zijn er een hindoetempel, een Sikh tempel en verscheidene moskeeën en kathedralen en een bijzonder wit fort, Margherita.Wederom overnachting Holiday Inn Kuching. (O & L).

11 juni 2006
Skrang River Safari. Bij voorkeur een kleine rugzak/tas met de noodzakelijke spullen voor uw tweedaagse verblijf meenemen. De koffer kunt u in het hotel laten staan; na terugkomst zal de chauffeur langs het hotel rijden om de koffer weer op te pikken.
Bij aankomst (ca. 5 uur reistijd) krijgt u een welkomstdrankje en vervolgens een tour langs de Iban ‘longhouses’, langgerekte woonhuizen op palen waar veel gezinnen bij elkaar wonen. De Iban zijn de grootste groep onder de Dayak en staan van oudsher bekend als de ‘koppensnellers’. De oudere Iban hebben hun lichaam versierd met tatoeages, die vaak gebeurtenissen uit hun leven uitbeelden.
’s Avonds zult u genieten van een culturele show met traditionele dansen, muziek met Iban gongs en… rijstwijn (tuak)! Overnachting in een nabijgelegen longhouse. (O & L & D)

12 juni 2006
Vandaag bekijkt u het leven in een Iban dorp en bent u getuige van blaaspijp-demonstraties.
U heeft een picknick met in bamboe gestoomd rijst op een prachtige plek bij een waterval.
U keert terug naar Kuching en verblijft in een chalet in het idyllische Holiday Inn Damai Beach Resort (5*), gelegen aan de Zuid-Chinese Zee. (O & L)

13 juni 2006
Vrije dag.
Verblijf in Holiday Inn Damai Beach Resort (chalet; O).

14 juni 2006
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht MH 2454 om 12.30 uur naar Mulu (over Bintulu en Miri: aankomst Bintulu 13.30 uur, vertrek 13.50, aankomst Miri 14.25 uur, vertrek 14.45 uur, allemaal vluchtnr. MH2454). Na aankomst in Mulu, om 15.15 uur, gaat u naar het luxueuze Royal Mulu Resort. Het Mulu park ligt tussen twee bergketens die overgroeid zijn door primair regenwoud. In dit grootste natuurreservaat van Oost-Maleisië bevinden zich meer dan 1500 planten, waaronder 170 verschillende orchideeën, ca. 70 zoogdieren en meer dan 250 soorten vogels, waaronder de typische neushoornvogel. Het vliegen over deze groene wouden is een magnifiek gezicht! Het meest bijzonder is echter het grottenstelsel van 107 km (!), waarschijnlijk het grootste ter wereld, dat u gaat bezoeken. U loopt ca. 45 minuten over een pad gemaakt van planken en bereikt zo de ‘Lang Cave’, een druipsteengrot met schitterende stalactieten en stalagmieten. Vervolgens wandelt u verder naar ‘Deer Cave’, de grootste grot met een hoogte van 120 meter, zeer imposant. U komt dan aan in de ‘Garden of Eden’, waar talloze zwaluwen en wel 2 miljoen vleermuizen leven. Het is een prachtig schouwspel om de vleermuizen te zien fladderen tegen de ondergaande zon!
U verblijft in het Royal Mulu Resort, uniek gelegen in een schitterende omgeving, midden in het oerwoud, aan de oevers van de Melinau rivier. Gebouwd op palen van 3 meter hoogte. (O & L & D)

15 juni 2006
Na het ontbijt vertrekt u per boot naar de Melinau Rivier om de ‘Wind Caves’ te bezichtigen met wederom hele fraaie druipsteen formaties in de ‘King’s Chamber’.
U trekt verder naar ‘Clearwater Caves’ met een mystieke sfeer en waarin een ondergrondse rivier met kristalhelder water stroomt.
Overnachting wederom in Royal Mulu Resort. (O & L)16 juni 2006
Vrije tijd tot aan uw transfer naar de luchthaven voor uw vlucht MH 2453 om 11.25 uur naar Kota Kinabalu (over Miri en Labuan, aankomst Miri 11.55 uur, vertrek MH 2610 om 14.20 uur, aankomst Labuan 14.55 uur, vertrek MH 2610 om 15.40 uur). Na aankomst, om 16.10 uur, wordt u naar uw hotel Hyat Regency (4/5 *), pittoresk gelegen aan de Zuid Chinese zee, gebracht voor uw overnachting. (O)

17 juni 2006

Na het ontbijt gaat u naar Gaya Island, gelegen voor de kust van Kota Kinabalu. Hier kunt u op ontdekkingstocht gaan op de 2km jungletrails.
’s Middags vertrekt u naar Manukan Island voor een picknick-lunch. Geniet hier van de kleurrijke onderwaterwereld en prachtige koraalriffen en van de mooie zandstranden.Overnachting wederom in Hyat Regency. (O & L)

18 juni 2006
’ s Morgens vertrekt u naar Kinabalu Park Headquaters en Poring Hot Springs, warm water bronnen (reistijd ca. 2 uur).
Mount Kinabalu is de hoogte berg van Zuidoost-Azië en de beklimming is misschien wel één van de mooiste die je in deze regio kan maken en niet erg moeilijk, hoewel je wel een goede conditie en uithoudingsvermogen nodig hebt. Naarboven toe wordt het steeds kouder, tot temperaturen om het vriespunt. Een goede uitrusting is dus belangrijk: warme én waterdichte kleding (ook handschoenen!), schoenen met een goed profiel, een zaklamp, hoofdbedekking, zonnebrandcrème, medicijnen tegen hoofdpijn en hoogteziekte (panadol), toiletartikelen (incl. handdoek), waterfles.
Overnachting in Park Headquaters (eenvoudige accommodatie, maar meest praktisch in verband met de ligging). (O & L & D)

19 juni 2006
Transfer naar Timpohon Gate op 1800 meter voor de trek van 4 tot 6 uur, met een berggids naar de berghut op Laban Rata, gelegen op 3353 meter. Dit is een eenvoudige accommodatie met toiletten, douches en een kantine.
Het pad loopt eerst vrij steil via trappen omhoog door dicht oerwoud met hele bijzondere vegetatie, zoals bekervormige vleesetende planten, rododendrons en vele soorten orchideeën. Hierna komt u op meer open terrein met stukken bos afgewisseld door rotsformaties. Overnachting in Laban Rata. (O & L & D)

20 juni 2006
Om 03.00 uur begint u de bestijging, met behulp van touwen en trappen, naar de top, gelegen op 4095 meter, om de zonsopgang om 06.00 uur te aanschouwen. Als het veel geregend heeft of bij veel wind is het echter te gevaarlijk om naar de top te gaan en kan de bestijging niet doorgaan. De berggids adviseert hierin.
Hierna keert u terug naar Park Headquaters voor de lunch. U heeft tijd om de mooie omgeving te verkennen, er zijn diverse trails. Uw overnachting vindt plaats in Fairy Garden Resort. (O & L)

21 juni 2006
Transfer terug naar Hyat Regency Kota Kinabalu voor uw overnachting. (O)

22 juni 2006
’s Morgens heel vroeg wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht MH 2042 in 07.00 uur naar Sandakan. Na aankomst, om 07.40 uur, gaat u door naar Selingan Island (boottocht van ¾ / 1 uur). Hier heeft u de rest van de dag vrije tijd om het eiland te verkennen, te zwemmen en te snorkelen. Na het diner wacht u op het signaal van de Park Ranger en gaat u in kleine groepjes naar het strand om te kijken naar de groene schildpadden die daar hun eieren leggen. Tevens kunt u zien hoe baby schildpadden naar zee worden gebracht en eventueel hierbij meehelpen, een bijzondere ervaring! (O & L & D)U verblijft op Selingan Island.

23 juni 2006
Vandaag gaat u terug naar Sandakan om vervolgens door te gaan naar het Sepilok Rehabilitatie Centrum. Hier worden orang oetangs voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Vervolgens reist u per boot door naar het regenwoud van Sukau waar u in de late namiddag een privé rivier-excursie maakt op zoek naar de Proboscis aap, de neusaap (‘orang belanda’ in het Maleis, genoemd naar de Nederlanders!), die
zich dan settelen op de boomtoppen langs de Kinabatangan rivier. Ondertussen geniet u van een goed glas wijn en snacks.
U overnacht in de prachtig gelegen eco-lodge Sukau Rainforest. (O & L & D)

24 juni 2006
Een ‘wake-up-call’ door neushoornvogels en apen, een unieke ervaring! U vertrekt naar het Kelananp meer, in de vorm een hoefijzer, voor een korte jungle wandeling en een exclusief picknick-ontbijt in de wildernis van Borneo. ’s Middags heeft u opnieuw een privé excursie op de rivier om nog meer dieren te zien. Met wat geluk ziet u zelfs olifanten!
Overnachting wederom in Sukau Rainforest Lodge. (O & L & D)

25 juni 2006
Na het ontbijt gaat u terug naar Sandakan voor de lunch. Vervolgens heeft u een korte sightseeing tour en drinkt u thee in een van de theehuizen aan het water. Verder bezoekt het Australische Oorlogsmonument voordat u naar de luchthaven gaat voor uw vlucht MH 2065 om 17.25 uur naar Kota Kinabalu.
Na aankomst, om 18.10 uur, wordt u naar uw luxueuze resort Shangri-la’s Rasa Ria gebracht, waar u 3 nachten verblijft om een ‘deluxe zeezicht’ kamer. (O & L)
Prachtig gelegen tussen strand en tropisch regenwoud vindt u het vijfsterren Shangri-La’s Rasa Ria Resort, één van de mooiste hotels van Borneo. Gelegen aan een hagelwit zandstrand aan de Zuid-Chinese Zee. Uniek is bij Rasa Ria het eigen natuurreservaat van het resort waar u Orang Oetangs, orchideeën en nog vele andere tropische dieren en planten tegen komt.
Het resort beschikt over diverse uitstekende restaurants (dineren in het restaurant Coast is een absolute aanrader!) een coffeeshop, zwembaden, poolbar, sunsetbar, watersportfaciliteiten, 18 holes golfbaan, tennisbanen, fitness, e.d. Activiteiten vanuit het hotel zijn onder andere: Sunset Cruise, Mangrove river Cruise.

26 – 28 juni 2006
Deze dagen gaat u heerlijk relaxen in het luxe resort.
Op 28 juni vindt de transfer naar de luchthaven plaats voor uw vlucht (MH 2631) om 19.15 uur uit Kota Kinabalu (over Kuala Lumpur, aankomst daar om 21.40 uur, vertrek met de KL810 om 23.10 uur, aankomst Schiphol om 05.35 uur op 29 juni.

Naar Kutching

Inhoud