2013 Tis Voor Niks Loop

Het was vandaag lekker loopweer met de Tisvoorniks loop in Geldrop. Dat is wel ooit anders geweest.

Vandaag zou het dus allemaal goed moeten gaan, afgelopen 3 weken heb ik wat last gehad van een ontstoken linker knie. Dit was vandaag goed genezen. Helaas betrap ik mij erop dat ik regelmatig verkeerd ga lopen om toch die knie te ontzien. Resultaat een kuit die begint te verkrampen na 19 km.

Ik heb het tempo terug gebracht om geen problemen te krijgen.

Tis Voor Niks Loop

Onderweg gelukkig toch volop kunnen genieten van de omgeving, de Strabrechtse heide, en mijn medelopers.

In het begin met Peter en Dean gelopen, daarna met Annelies en Alex. Op het einde met Gerrie, mister LOGO.

Vanuit de Dreef in Geldrop naar Manege Meulendijks, naar de schaapskooi in Heeze, het pad vervolgt over de mooie Strabrechtse heide met o.a. het Wasven en het Beuven. Bij het Starven (waar we vroeger toen we jong waren gingen zwemmen) slaan we rechts af voor de 30,5 km, links af is de route voor de 21 km.

Er wordt veel onderhoud gepleegd aan de heide. We lopen over een kneppelpaadje. We zijn al even in Someren en lopen langs het Witven en langs huize Witven. Even verder ligt camping Someren. We lopen in het gebied waar ik Dorette heb leren kennen.

We zijn weer terug op de kruising 21/30 km route. Hier pakken we een lekker kopje thee en lopen weer verder. We vervolgen even later door het bos wat al weer een paar jaar geleden afgebrand is. Nog even een flinke bui om af te koelen, het kan ons niet deren. Het is heerlijk hier.

We steken bij Lierop de A67 over en lopen het laatste stukje over de Schietbergen naar winkelcentrum de Coevering. Samen met Gerrie kom ik over de finish.

Tijd is niet belangrijk, genieten is het belangrijkste.

Mijn kuit lijkt, na wat rust, geen problemen te geven.

Op naar de volgende uitdagende loop over 2 weken in Houffalize.

Vakanties