2014 Crêtes de Spa

2014.03.29

Vorig jaar liepen we in de sneeuw, was het steenkoud, dit jaar was het 17 graden en de hele dag een schitterend zonnetje. Dit jaar vertrekken 10 leden van Eindhoven Atletiek, naar Spa om te genieten van een trail run van 21 km.

 

Omdat de atletiekbaan wordt verbouwd is de start een paar meter verplaatst, maar verder is de route hetzelfde als vorig jaar.

Harrie, Joost, Dean, Wouter, Michel, Alex, Shelly, Annelies, Marjan en Henk als supporter en fietsende begeleider, zijn de dappere atleten die de recreanten van Eindhoven Atletiek vertegenwoordigen.

Het is even wachten voor de zandloperstart, maar je hoort niemand klagen met dit schitterende weer.

De eerste kilometers gaan omlaag door het centrum van Spa heen. Wanneer we de Spa fabrieken gepasseerd zijn krijgen we de eerste serieuze beklimming.

Daarna lekker door de bossen naar beneden, het blijft een beetje op en neer gaan totdat we bij de tweede serieuze beklimming aankomen, de ski baan van Spa.

Hier kun je gaan voor het bergklassement.

Hier krijg ik de laatste meters 20% stijging, mijn eerste wandelmoment. Hierna even “vlak” naar de Hoge Venen, persoonlijk mijn favoriete omgeving van Spa.

Hier word ik ingehaald door Annelies, we hebben er ongeveer 14 km op zitten. We gaan nog over een pad met veel losse stenen lang en hard naar beneden, concentreren en zorgen dat je goed gefocust blijft.

Daarom is core stabilty training belangrijk voor hardlopers. Ik kom zonder kleerscheuren beneden aan. We starten de laatste flinke beklimming, een lastige waarbij ik voor de tweede keer het laatste stuk moet gaan wandelen.

Hierna is het op blijven letten en geconcentreerd de wedstrijd afmaken. Ik kom redelijk fit over de finish, spieren voelen prima aan, conditie is er. Shelly komt kort na mij over de finish, even samen genieten van dit moment en daarna de andere loopmaatjes opzoeken.

Marjan komt binnen en we zien dat ze gevallen is, 300 meter voor de finish, ongelooflijk. Als we terug lopen naar de auto zien we een terras aan de waterkant liggen met een aantal vrije plaatsen. Hier maken we nog even dankbaar gebruik van. Het was weer een top dag.

Vakanties