2013 Afsluitdijkrun

10-3-2013 AFSLUITDIJKRUN

Om 10:45 zijn we in Zurich, ruim op tijd voor de bus naar Den Oever, die ons naar de start aldaar brengt.

De start is om 13:00 uur, het is koud met windkracht 5-6 en een gevoelstemperatuur van -6. De wind hebben we natuurlijk tegen.

Ik weet nu dat 31 km tegen de wind in lopen bijzonder zwaar is.

We passeren de sluizen in den Oever, het beeld van Lely en als laatste de Laurenztsluizen. Helaas geen tijd om te bekijken, we moeten snel verder.

18 km heb ik, samen met Joost, in een groepje kunnen meelopen, helaas moest ik daarna lossen. Enkele kilometers later voeg ik me bij een ander groepje maar ook hier kon ik het tempo niet vasthouden.

Ik ben nu de laatste loper, achter mij de bezemwagen. Mentaal word ik behoorlijk op de proef gesteld. Een bezemwagen achter mij, alleen tegen de wind in lopen en veel lopers in de bezem wagen zien stappen.

Wanneer de bezemwagen met 9 zitplaatsen vol is, worden de lopers afgezet bij een grotere bus.

“Gewoon” doorlopen en aan leuke dingen denken, je wil niet weten waar ik allemaal aan gedacht heb om de finish te halen. Ik heb alleen geen moment gedacht aan stoppen.

Op het 26 km punt gaan we voor de laatste keer de dijk op, nog even de Noordzee bekijken, maar vooral: zie ik de finish al? Helaas ik zie alleen maar dijk en het IJsselmeer, geen benzinepomp met wegrestaurant (finish) te zien. Wederom zie ik lopers in de bus achter mij instappen en ineens haal ik een aantal lopers in, ik ben geen laatste meer. Vooruit, weer aan leuken dingen denken, ik ben er bijna. De laatste 2 km, ik zie de finish, nog even doorzetten.

Ik heb het gehaald, natuurlijk geen toptijd, mijn slechtste tijd ooit op deze afstand, maar wat een geweldig evenement. Joost staat mij op te wachten bij de finish, geweldig Joost! Mijn tasje met persoonlijke spullen wordt door een vrijwilligster aangereikt.

Even omkleden, pasta party en een verdiend biertje.

Organisatie en sponsors bedankt voor de organisatie van dit unieke evenement. Helaas was dit de laatste keer, op dit moment twijfel ik ook of ik nog een keer zou meelopen, maar dat ligt absoluut niet aan de organisatie.

De enige foute kledingkeuze zijn mijn handschoenen geweest, deze waren te dun. Ik heb 31 km lang steenkoude handen gehad.

Om 20:00 zijn we weer in Eindhoven. Bedankt Joost, het was een topdag.

Afsluitdijkrun: 90 afzeggingen, 15 uitvallers ik zat bij de overige lopers die wel hebben gelopen en hem uit hebben gelopen.

Hardlopen is niet altijd alleen maar plezier als je een doel voor ogen hebt die je kost wat kost wil bereiken…

Krantenartikel

http://www.heroisme.nl/wp-content/uploads/2013/03/LC-20130311-NO05010001.jpg

Blog van een loopster in de groep waarmee ik de eerste 18 km gelopen heb.

http://tamama74.wordpress.com/2013/03/11/de-hel-van-2013-afsluitdijkrun-10-maart/

Vakanties