2013 Marathon Eindhoven

13-10-2013 MARATHON EINDHOVEN

 

Dorette loopt de Halve marathon 21,1 km

Harrie gaat voor de Hele marathon 42.2 km

Om 07:00 uur gaat de wekker en begin ik met de voorbereidingen. Eerst maar eens naar buiten kijken, wat een takkenweer, veel wind en regen.

Mijn kleding had ik de vorige avond al klaar gelegd. Ik trek een shirt met korte mouw en een korte broek aan. Ik ga er mee buiten staan, dit is niet de juiste kleding.

Volgende outfit, lange broek en shirt met lange mouw. Ook hier even mee buiten gestaan, ook dit voelt nog niet goed.

Ik trek mijn winter hardloop kleding aan, ga weer naar buiten. Dit is beter, maar hoe wordt het weer over een paar uur ?

Ik tape mijn wreef in en smeer een flinke laag vaseline op mijn bovenbenen en schouders. Dit moet voorkomen dat de wind invloed krijgt op de spieren. Achteraf bleek dit een goed idee te zijn.

Ik vul mijn rugzak met drank en neem voldoende voeding mee.

Telefoon en wat geld in een waterdicht hoesje.

Verder neem ik nog een wegwerp regenjas mee.

Marathon Eindhoven

Ik pak nog een tas in met droge kleding, ik kan mij namelijk meteen bij de finish omkleden bij Jan en Thea, de ouders van Dorette.

Marathon Eindhoven

Om 09:00 uur loop ik samen met Dorette naar haar ouders. Pakken een kopje koffie en gaan naar de start. Het weer lijkt alleen maar slechter te worden. Ik heb al spijt dat ik geen handschoenen mee genomen heb.

In het startvak kom ik enkele bekenden tegen, ook de pacers zijn dezelfde van vorig jaar.

We zijn al door en door nat als we om 10:00 uur over de startstreep gaan

Marathon Eindhoven

Onderweg toch nog opvallend veel publiek, geweldig zoals de marathon als evenement leeft in Eindhoven.

We lopen precies op het schema van 4:30 uur. De eerste ronde van 21 km komen we makkelijk door op 2:14. Na 35 km begin ik het, zoals verwacht, moeilijk te krijgen. Nu wordt het doorbikkelen. Niet teveel meer praten, wat minder zwaaien naar bekenden, maar de pijn verbijten en de hazen blijven volgen. Die je uitstekend weten te motiveren. Het doel is om een paar seconden sneller te lopen als vorig jaar en dat lukt.  Ik finish om 14:30 uur in 4.28:17.

Daarna een fles water leeggedronken en bij mijn schoonouders onder de douche en omkleden.

Vlug terug naar de finish want de lopers van de halve marathon zijn aan het finishen. Mijn trainingsmaatjes wil ik natuurlijk wel zien binnenkomen en dat zijn er enkele tientallen.

Ook Dorette zie ik finishen in een keurige tijd van 2.04; ook een persoonlijk record.

Marathon Eindhoven

De tijden

2011 tijd 4.29:26

2012 tijd 4.29:24

2013 tijd 4.28:17